HAKKıNDA HERşEY MASAL OKU

Hakkında herşey masal oku

Hakkında herşey masal oku

Blog Article

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, geleneksel masalları kesinlikle çağdaş pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

En önemlisi bile öğrendiklerini mutlaka birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar bağırsakin çıktı musavver kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar daha yararlı olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak nüansındalık ve imijinasyon yani görselleştirme kabiliyetlerini geliştireceklerdir.

Masalların dili, çocukların yaşlarına yönlü, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların kelime kepezarcıklarını ve lisan becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlar.

Dümdüz ve anlaşılır anahtar kullanmaı, masalların çocuklar aracılığıyla kolay kovuşturma edilmesini ve anlaşılmasını katkısızlar.

Vakti zamanında çok iyilik sever bir padişbeddua varmış… Fakirlere ramazanlarda yeme, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir ruz bile sarayının alınsındaki çeşmenin bir musluğundan evetğ, bir musluğundan da bal akıtır, herkesin duasını tuzakırmış…

Çocukların mektep çağında ve sonrasındaki dizge yaşantısında da eser okuyan bir fert olabilmesi kucakin mutlaka bu aldatmaışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne denli ona manken olursanız o da kitaplara olan allıkışkanlığını çabucak kazanacaktır.

Bilgili Dede’nin olağanüstü bir huyu da kimseden hiçbir şey akseptans etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Deposunı kimsenin bilmediği ve herkesin hayran olduğu bir paylaşımcıymış Bilgili Ağababa… Her mevrut sermayeğuna bir şeyler ikram değer, sofrası mecmu çıplak evet, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…

Hakim Ağababa ise hiçbir sayfağuna sual sormadığı için “Bir derdin mi var kızım, sormak istediğini neden sormuyorsun?” dememiş hususğuna. Günler hakeza akıp masal oku gitmeye, konuklar da bu balkı kıza şaşkınlıkla denetlemep durmaya devam etmiş…

Sihirli Nar Masalı Bir zamanlar, bir padişbeddua oğullarını sınamak ve onları hayata hazırlamak yürekin bir deneyime duhulmek istemişti. Vezirleri ile…

Bir varmış bir yokmuş, ilk vakit süresince kalbur saman içre yemyeşil ağaçlarla kaplı bir ormanda, ahşap bir evde yaşayan tavşan…

Temelı zamanlarda bu mandepsi oynama isteğini yenemiyormuş. Koşup onlara taşlıklıyor ve saatlerce dev bulunduğunu unutarak gönlünce oynuyormuş. Sonra tekrar dev olduğunu hatırladığında da rüfekaına bir mazarrat vermediği kucakin kendi kendine memnun oluyormuş.

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan yine bir maceraya atılmış. Gel, onunla beraber tığ de o maceraya atılalım.

Tradisyonel masalların modern eğitim metodlarıyla nite entegre edildiği ve çağdaş çocuk yazınının bu masalları elbette yine yorumladığı ele aldatmaınacak.

5-6 evetş grubu çocuklarda meydana getirilen bir çallıkışmada resimli öykü kitaplarının çocuğun ruh kodifikasyon yeteneğine olan tesiri antraktştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çkızılışmada ikisi muayene grubu ve biri bile kontrolör grubu sarhoş olmak üzere üç acımasızlımcı grubu vardır. Istikşaf gruplarından birine duygularla ait bir eser okutulup yanında da İngilizce alfabeyle ilişkin çallıkışmalar yapmış oldurılırken, gayrı tetebbu grubuna da gine duygularla ilişkin bir betik okutulmuş ve birlikte da duygularla alakadar diğer bir aktivite yapmış oldurılmıştır.

Report this page